Túrótorta

Hozzávalók: 500 g tehéntúró, 450 g tejföl, 30 g búzadara, 3 egész tojás, 15 ml Polisweet, ízesítéshez reszelt citromhéj és 1-2 evőkanál citromlé, vagy vanília aroma, vagy reszelt narancshéj és a narancs leve, vagy  reszelt alma, vagy mirelit meggy, stb.

Elkészítés: az áttört tehéntúróhoz hozzáadjuk a tejfölt, búzadarát, édesítőt, majd egyenként elkeverjük benne a tojásokat. Ízesítéshez a fentiek közül bármit hozzá lehet keverni, de egyéni ötleteket is alkalmazhatunk. Az almát nagy lyukú reszelőn aprítsuk fel (én tökgyalun szoktam) 200 – 300 g is mehet bele. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett formában 180°-ra előmelegített sütőben alsó-felső lángon 50′-ig sütjük.

Szénhidrát tartalom (az alaptésztáé): 54 g, a belekevert gyümölcsöt számoljuk hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.