Hozzávalók: 250 g tehéntúró, 250 g margarin, 250 g teljes kiőrlésű búzaliszt, 1,5 teáskanál só, 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés: a sütőport és a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, összegyúrjuk az áttört túróval, jól kidolgozzuk, és egy-másfél órára a hűtőszekrénybe tesszük. Utána kinyújtjuk kb másfél centi vastagságúra, tojással megkenjük a tetejét, villával rácsot karcolunk rá, apró pogácsákat szaggatunk belőle (mivel sütőporos a tészta, ha nagyokat készítünk, lapos marad a pogácsa, „nem jön fel”). Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, előmelegített 190°-os sütőben 15-20 perc alatt megsül. Mélyhűtőben sokáig eláll. Természetesen készíthetjük finomlisztből is, de mint tudjuk, annak magasabb a glikémiás indexe.
Szénhidrát tartalom az egész mennyiségre számolva: 208 g (a pogácsák számával elosztva kapjuk meg 1 darabnak a szénhidrát tartalmát)