Túrós pogácsa

Hozzávalók:  250 g tehéntúró, 250 g margarin, 250 g teljes kiőrlésű búzaliszt,  1,5 teáskanál só, 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés: a sütőport és a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, összegyúrjuk az áttört túróval, jól kidolgozzuk, és egy-másfél órára a hűtőszekrénybe tesszük. Utána kinyújtjuk kb másfél centi vastagságúra, tojással megkenjük a tetejét, villával rácsot karcolunk rá, apró pogácsákat szaggatunk belőle (mivel sütőporos a tészta, ha nagyokat készítünk, lapos marad a pogácsa, “nem jön fel”). Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, előmelegített 190°-os sütőben   15-20 perc alatt megsül. Mélyhűtőben sokáig eláll. Természetesen készíthetjük finomlisztből is, de mint tudjuk, annak magasabb a glikémiás indexe.

Szénhidrát tartalom az egész mennyiségre számolva:  208 g  (a pogácsák számával elosztva kapjuk meg 1 darabnak a  szénhidrát tartalmát)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.