Gesztenye torta

Hozzávalók: tésztához: 8 tojás,  30 dkg cukor, 250 g gesztenyemassza, 5 dkg  dió, 10 dkg étcsokoládé,  5 dkg darált keksz, 1 sütőpor. Krémhez: 250 g gesztenyemassza,  250 g mascarpone sajt. Tetejére  1 adag készen kapható csokoládémáz  vagy 10 dkg olvasztott csokoládéból 1 evőkanál étolajjal készített máz

Elkészítés: 8 tojás sárgáját habosra keverünk 30 dkg cukorral, hozzákeverjük a gesztenyemasszát, a reszelt csokoládét, a darált diót, a darált kekszet és a sütőport, majd végül a kemény habnak felvert tojásfehérjét. 160°-ra előmelegített sütőben alsó-felső lángon kb. másfél óra alatt sül meg (tetejére alufóliát kell borítani, mert ennyi idő alatt biztosan megég). A másik csomag gesztenyemasszát a mascarpone sajttal simára keverjük, a kihűlt, kettévágott tortát ezzel a krémmel megtöltjük. Tetejét csokimázzal vonjuk be,  tejszínhab jár hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.