Hozzávalók: tésztához: 8 tojás, 30 dkg cukor, 250 g gesztenyemassza, 5 dkg dió, 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg darált keksz, 1 sütőpor. Krémhez: 250 g gesztenyemassza, 250 g mascarpone sajt. Tetejére 1 adag készen kapható csokoládémáz vagy 10 dkg olvasztott csokoládéból 1 evőkanál étolajjal készített máz
Elkészítés: 8 tojás sárgáját habosra keverünk 30 dkg cukorral, hozzákeverjük a gesztenyemasszát, a reszelt csokoládét, a darált diót, a darált kekszet és a sütőport, majd végül a kemény habnak felvert tojásfehérjét. 160°-ra előmelegített sütőben alsó-felső lángon kb. másfél óra alatt sül meg (tetejére alufóliát kell borítani, mert ennyi idő alatt biztosan megég). A másik csomag gesztenyemasszát a mascarpone sajttal simára keverjük, a kihűlt, kettévágott tortát ezzel a krémmel megtöltjük. Tetejét csokimázzal vonjuk be, tejszínhab jár hozzá.