Hozzávalók: 80 dkg aszalt gyümölcs ( 20-20 dkg szilva, áfonya, füge, mazsola, de többféle is lehet az összmennyiségen belül ) , 10 dkg mogyoró, 15 dkg mandula, 1 citrom reszelt héja, 1 narancs reszelt héja és leve, 1-2 dl vörösbor, 3 dl megmelegített ásványvíz, 60 dkg liszt, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál őrölt szegfűszeg, 2 evőkanál méz vagy cukor, 2,5 dkg élesztő, 1 csipet só
Elkészítés: a nagyobb szemű megmosott aszalt gyümölcsöket (szilva, füge) apróra vágjuk, összekeverjük a megmosott mazsolával és áfonyával, ráöntjük a vörösbort és annyi ásványvizet, hogy ellepje. 3 órán keresztül áztatjuk. Ezután leszűrjük a levet, 2,5 dl-re feltöltjük ( a folyadék nagy részét a gyümölcsök felszívják), meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet vagy a cukrot, ebben a lében felfuttatjuk az élesztőt. A gyümölcsdarabokhoz adjuk a lisztet, a ledarált mogyorót és mandulát (egyiket vagy akár mindkettőt dióval is helyettesíthetjük), a fűszereket, a reszelt citrom- és narancshéjat, a narancs levét és az élesztős levet és a csipetnyi sót. Összegyúrjuk, 2 cipót formázunk belőle, sütőpapírral kibélelt formába tesszük, meleg helyen kelesztjük. 170°-os sütőben alsó-felső lángon alufóliával letakarva másfél óra hosszáig sütjük, a fóliát az utolsó 5-10 percben levesszük.
Nagyon finom, hasonlít az angol karácsonyi pudingra, csak nem olyan édes és nem olyan tömény.