Csőben sült csirkemell

Hozzávalók: csirkemell filé, 16 dkg vaj vagy margarin, 3 púpozott evőkanál liszt, 3 dl tej, 1 nagy pohár tejföl, szeletelt húsos szalonna, só, frissen reszelt szerecsendió, fehérbors 

Elkészítés: az egész csirkemell darabokat kettéválasztjuk, majd hosszában is kettévágjuk. Megsózzuk, 10 dkg vajban vagy margarinban mindkét oldalukat fehéredésig sütjük. Tűzálló edényt vékonyra szeletelt húsos szalonnával (bacon) kibéleljük, ráhelyezzük a húsdarabokat. 6 dkg vajból vagy margarinból 3 púpozott evőkanál liszttel, 3 dl tejjel besamel mártást készítünk  ( vajban a lisztet halványra pirítjuk, a tejet apránként hozzáadjuk, sűrűre főzzük), ebbe tesszük a fűszereket, csipet sót és a tejfölt, majd a hússzeleteket a mártással befedjük. 225°-os sütőben 20 percig alsó, majd 10 percig alsó-felső lángon sütjük. Akár bugonya, akár rizs köret illik hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.