Hozzávalók: 45 dkg liszt, 2 púpos evőkanál tejföl, 2,5 dl tej, 1 csapott teáskanál cukor, 2,5 dkg élesztő, 2,5 csapott teáskanál só
Elkészítés: a tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt valamint a sót összekeverjük, jól kidolgozzuk. (Kiválóan elkészíttethetjük a tésztát a kenyérsütő géppel.) Meleg helyen megkelesztjük, 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, 4×4 cm-es négyzetekre vágjuk, átlósan összehajtjuk, így kis háromszögeket kapunk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, még kb 1/4 óráig kelesztjük, majd 180°-os sütőben alsó-felső lángon 12-15 percig sütjük. Pogácsa helyett sós süteményként, előételhez, vacsorához kenyér helyett adhatjuk.