nem süti

Almás-mustáros pulykamell

Hozzávalók: személyenként 1 szelet 1cm vastag pulykamell, pácolásához mustár, méz vagy cukor,  olaj, őrölt bors, elkészítéséhez kevés olaj, 3-4 alma, tejföl, 1 evőkanál keményítő, 1/2 dl tej, só.

Elkészítés:  a pulykamell szeleteket előző nap bepácoljuk: 2 evőkanál mustárt 1/2 dl olajjal kikeverünk, adunk hozzá egy evőkanál mézet vagy cukrot, egy késhegynyi őrölt borsot, ezzel a páccal a hússzeleteket mindkét oldalukon bekenjük, az elkészítésig hűtőben tartjuk. A sütés-párolás előtt a húst megsózzuk ( pácolás során nem szabad megsózni, mert kivonja a nedvességet a húsból és az nagyon száraz lesz) , kevés olajat teszünk a teflon serpenyőbe vagy wokba, a szeletek mindkét oldalát fehéredésig sütjük, majd kevés vizet öntünk alá és fedő alatt párolni kezdjük. A meghámozott, kis kockákra aprított almát a húshoz adjuk, és tovább együtt pároljuk. Amikor a hús megpuhult, kiszedjük az edényből, a szószhoz 1 kis pohár tejfölt adunk, majd végül a tejjel elkevert keményítővel besűrítjük. A hússzeleteket visszahelyezzük a mártásba, így tálaljuk. (Az alma teljesen szétesik a párolás közben.) Akár krumplival, akár rizzsel kínálhatjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük