nem süti

Küküllői kolbászleves

Hozzávalók: 1 közepes vöröshagyma,3 evőkanál olaj, 30 dkg parasztkolbász vagy füstölt házikolbász,  1 csapott evőkanál pirospaprika, 25 dkg zöldbab, 25 dkg zöldborsó, 2 gerezd zúzott fokhagyma, fél mokkáskanál őrölt köménymag, só, ízlés szerint cseresznyepaprika krém (ez elmaradhat), 1 babérlevél, 1 dl tejföl, 1 dl  tejszín, 1 kiskanál finomliszt, 1/2 citrom leve, 1 kiskanál mustár, 1 kiskanál apróra vágott friss tárkonylevél (szárított is jó)

Elkészítés: a hagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük, az olajon takaréklángon megfonnyasztjuk. A kolbászt karikára vágjuk, a hagymára tesszük, közepes lángon 1-2 percig pirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, hozzátesszük a zöldbabot és a zöldborsót. Bő 1 l vizet adunk hozzá, nagy lángon főzzük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a köményt, a babérlevelet, izlés szerint megsózzuk. A tejfölt a tejszínnel és a liszttel  valamint a citromlével és a mustárral simára keverjük, besűrítjük vele a levest. Végül tárkonnyal fűszerezzük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük