Csirkepaprikás bográcsban

Hozzávalók: csirkehús (lehet feldarabolt csirke vagy comb, mell, fontos, hogy csontos-bőrös falatok is legynek benne, mert úgy ízletesebb. Ha nem szeretjük a bőrét, nem baj, jó napjuk lesz a macskáknak.), 10 dkg szalonna, 1 fej hagyma, őrölt pirospaprika, őrölt bors, őrölt köménymag, 1-2 babérlevél, 1 db paradicsom, 1 kicsumázott zöldpaprika, 1/2 kg száraztészta.

Elkészítés: a szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, a tepertőt kiszedjük (ez rendszerint az ebéd elkészültéig elfogy, főleg amikor Hannácska is segít). A felaprított hagymát a szalonna zsírjában megpirítjuk, beletesszük a húsdarabokat, kis ideig pirítjuk, míg a hús kifehéredik. Megszórjuk a fűszerekkel, hozzáadjuk a paprikát-paradicsomot, vízzel felengedve a bográcsban puhára főzzük. Ha víz elpárolog, pótoljuk, hogy jó hosszú leve legyen. Amikor a hús már puha, beleszórjuk a száraztésztát, amelyet tehát a pörkölt szaftjában főzünk meg (szépen fel is szívja az egészet). Uborkasalátával, tejföllel kínáljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.