nem süti

Sajttal panírozott csirke (Erdős Éva receptje kissé továbbfejlesztve)

Hozzávalók:  filézett csirkemell és/vagy comb, „görög sültek”  fűszerkeverék, só, tej, a panírozáshoz liszt, tojás, reszelt sajt

Elkészítés: előző este a filézett húsokat besózzuk, „görög sültek” fűszerkeverékkel bedörzsöljük, annyi tejet öntünk rá, amennyi ellepi. Sütéshez a húsokat lisztbe, tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk, tepsibe egymás mellé helyezzük, tejet öntünk melléjük. Alufóliával lefedjük, 225°-os sütőben puhára pároljuk, majd levesszük róla a fóliát, és addig sütjük, míg szép piros színt kap a megolvadt sajt. Lehet pácolás nélkül is elkészíteni, de akkor a csirkemell száraz kissé. Süthetjük pulykemellből is, de akkor a tejben áztatás nem maradhat el, sőt, a húst ki kell veregetni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük