Rizsköret készítése

Hozzávalók: rizs, víz, só, olaj, zöldborsó, vagy kukorica, vagy ananász, vagy mazsola, vagy gomba

Elkészítés: a rizst háromszoros mennyiségű vízzel, 1 kávéskanál sóval feltesszük főni. Ha akarunk hozzákeverni valamit, azt előkészítjük: a borsót, vagy a (mirelit) kukoricát (konzerv is lehet), vagy a gombát megpároljuk 1 evőkanál olajon, Vegetával ízesítve ( a gomba alá apróra vágott vöröshagymát is tehetünk, kevés őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemzöldjével fűszerezhetjük. Petrezselyem a borsóra is dukál.). Az ananászdarabokat szintén kevés olajra dobjuk, ha szükséges, kisebb darabokra aprítjuk. A mazsolát megmossuk. Ha a rizs megfőtt, leszűrjük, a szűrőben hideg folyóvízzel alaposan lemossuk (figyelem: a rizst mosás nélkül kezdjük főzni, mert minél többször mossuk, annál mázgásabb lesz). Összekeverjük a másik alkotórésszel, mikrohullámú sütőben átmelegítjük. Ha nem teszünk hozzá semmit, csak magában a rizst készítjük, akkor is 1 evőkanál olajat tegyünk alá és Vegetával ízesítsük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.