Hozzávalók: tésztához: 3 tojás, 15 dkg cukor, 20 dkg liszt, fél citrom reszelt héja, 1/2 dl étolaj, 1/2 dl tej, 1 kávéskanál sütőpor; töltelékhez: 1 kg tehéntúró, 1 nagy pohár tejföl, 3 evőkanál cukor, 1 doboz darabolt ananászkonzerv, 1 zacskó zselatin, díszítéshez ananászkarika és/vagy 1 kiwi
Elkészítés: a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük az olajat és a tejet, a sütőport, belereszeljük a citromhéjat, és hozzáadjuk a lisztet. Végül a kemény habbá vert fehérje következik. Tortaformába öntjük, 160 fokos sütőben alső-felső lángon kb. 20 perc alatt sül meg. (Tűpróba). Ha kihűlt, kivesszük a formából. Az elmosogatott tortaforma aljára díszítést készítünk ananászkarikákból és kiwiszeletekből. Az áttört túrót összekeverjük a tejföllel, beletesszük az ananászdarabokat. Az ananászkonzerv levébe belekeverjük a cukrot és a zselatint, olvadásig melegítjük, még forrón belekeverjük a túrós masszába. Lassan, óvatosan ráöntjük a díszként elhelyezett gyümölcsökre, hogy el ne csússzanak a helyükről. Végül ráborítjuk a tésztát, érzéssel rányomkodjuk a krémre. Hűtőben tartjuk 1/2 napig. Tálaláshoz a tészta tetejére illesztjük a tortástálat, majd megfordítjuk az egészet. A tortaforma karimáját meglazítjuk, levesszük, majd az alját óvatosan leemeljük. Így a gyümölccsel kidíszített alja kerül a tetejére, nagyon mutatós sütemény.